Inbjudan: Om hästvälfärdsarbete såväl som hästhållning i kris och krig

Vad gör hästsporten för att säkra hästarnas välfärd vid träning och tävling? Vad säger forskningen om hur vi ska hålla våra sällskapsdjur? Och vilket djurskydd kan vi och bör vi ha för alla våra djur om krisen eller kriget kommer?

Detta är några av frågorna som tas upp på den djurskyddskonferens som Jordbruksverket och SLU:s Vetenskapliga råd för djurskydd bjuder in till den 19 november. Och du är välkommen!

(Vill du anmäla dig direkt? Klicka här)

djurskyddskonferens-2024-nyhet-inbjudan

Djurskyddskonferensen är GRATIS och vänder sig till alla som är intresserade av djurskyddsfrågor, hästvälfärd och skyddsberedskap för våra djur. Vill du delta? Anmäl dig här!

Jordbruksverket och Sveriges lantbruksuniversitets vetenskapliga råd för djurskydd arrangerar varje år en djurskyddskonferens där vi tar upp och belyser aktuella djurskyddsfrågor.

I år kommer konferensen att handla om djurskyddet för hästar och sällskapsdjur samt djurskyddet vid kris och krig. Det kommer vara information om och presentationer kring vad som händer i aktuella frågor samt presenteras ny forskning på området. Under dagen kommer forskare och representanter från myndigheter och branschorganisationer att tala.

– Hästens välfärd vid träning och tävling är ett ämne som diskuterats mycket under det gångna året och som väckt starka känslor. Vi får höra mer om vad sporten och forskarna gör för att stärka och säkra djurskyddet vid träning och tävling. Vi tar också upp djurskyddet vid kris eller krig eftersom det är något som oroar många säger Helena Elofsson, djurskyddschef på Jordbruksverket.

– Från rådet kommer vi bland annat presentera vad forskningen säger om hur vi ska hålla våra sällskapsdjur. Detta är ett arbete vi slutfört under året och är en viktig grund för myndigheterna att basera sina regler på säger Lotta Berg, ordförande i SLU:s vetenskapliga råd för djurskydd.

Anmäl dig här!

Djurskyddskonferensen vänder sig till alla som är intresserade av djurskyddsfrågor. Den arrangeras av Jordbruksverket och SLU:s vetenskapliga råd för djurskydd. Det kostar inget att delta på konferensen.

Datum: 19 november

Tid: kl. 9.00–16.30

Plats: Ultuna i Uppsala eller digitalt via Zoom

Anmälan: Anmäl dig via formuläret nedan. Antalet platser för de som vill vara med på plats i Ultuna är begränsat. Först till kvarn gäller.

Observera att du behöver anmäla dig även om du ska vara med via Zoom.

Anmäl dig – här!

Text: Lisa Chröisty, redaktör för HästSverige utifrån pressmeddelande från Jordbruksverket, 2024-10-03.