Inbjudan: Föreläsning om grovfoderbrist

Välkommen på digital föreläsning om hur hästen kan utfodras, vilka risker som finns och hur du bör tänka när det råder grovfoderbrist – allt helt kostnadsfritt!

Tillägg: Föreläsningen har ägt rum men finns att se i efterhand via den här länken under ”tema häst” – helt kostnadsfritt!

Årets minst sagt nyckfulla väder har bidragit till stor problematik för lantbrukare och djurägare runt om i länen gällande att få tillräckligt med bete – samt att skörda och köpa grovfoder och strömedel. Vad ska man tänka på kopplat till hästar och grovfoder ett år som detta?

Onsdagen 6e september arrangerar Länsstyrelsen Dalarna och Gävleborg en digital föreläsning med Sara Ringmark, agronom, lärare och forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). Sara kommer att prata om utfodring, foderhygien och sjukdomar kopplat till utfodring. Vad behöver jag ha koll på om jag ska köpa foder? Vad kan hästen äta? Kan jag komplettera med andra fodermedel i foderstaten? Och hur resonerar experterna kring TS-halter och näringsbehov – i hästarnas foder.

nyhet-om-föreläsning-kring-foderbrist-häst

Foto: Länsstyrelserna Dalarna och Gävleborg

För att delta på föreläsningen behöver du anmäla dig digitalt, genom den här länken. Sista anmälningsdag tisdag 5e september kl. 23.30. Föreläsningen kommer att spelas in och finnas tillgänglig i efterhand, på den här sidan.

Källa: Länsstyrelserna Dalarna och Gävleborg