– För mig som ryttare är det viktigt att hästen hålls och tränas på rätt sätt. Jag rider nästan alltid mina hästar ute i skog och mark. Det ger både hållbarhet och framåtbjudning, säger Ulla Håkanson.
– Genom den kunskap, baserad på forskning, som HästSverige presenterar, får yngre ryttare chansen att lära sig mer.
Hemma på gården i Skåne finns fyra hästar varav Ulla Håkanson rider två varje dag – året runt.
Att hästarna i stallet mår bra är mycket viktigt för henne och maken Arne. Lika viktigt är det att Ulla nästan alltid tränar sina hästar ute i skog och mark. Hållbarhet för både häst och ryttare!
– Vi känner oss oerhört stolta och hedrade av att Ulla Håkansons Stiftelse väljer att stötta det arbete som utförs genom kunskapssajten HästSverige. Det ger oss möjlighet att ytterligare utveckla vårt digitala uppslagsverk om hästens hälsa och välfärd, säger Göran Dalin, SLU, som är ansvarig utgivare.
Stor mängd hästkunskap
För att kunna sköta och träna hästar på bästa sätt krävs kunskap. Kunskapssajten HästSverige innehåller ett stort antal webbsidor som handlar om allt som är viktigt för hästens välfärd. På HästSverige finns ett gediget material om hästens foder och utfodring, avel, beteende, inhysning, sjukdomar, skador, parasiter och mycket, mycket mer. Totalt handlar det om cirka 800 sidor.
Via HästSverige finns nu också en webbkurs, Bli bäst på häst, som görs i sex olika kursavsnitt. Under kursen görs nedslag i olika hästmiljöer med fokus på välfärd där fakta presenteras varvat med frågor. Kursen är helt kostnadsfri.
Länkar till HästSverige och kurssidan HästSverige Academy
För mer information:
Göran Dalin, ansvarig utgivare av HästSverige
018-67 10 84 goran.dalin@slu.se
Carin Wrange, redaktör HästSverige
070-247 84 22 carin.wrange@slu.se
HästSverige är den självklara kunskapssajten för dig som vill lära mer om hästar. På www.hastsverige.se finns aktuellt kunnande och vetenskap om allt som rör hästen. HästSverige startade 2011 och finansieras av SLU (Sveriges lantbruksuniversitet), HNS (Hästnäringens Nationella Stiftelse), SVA (Statens Veterinärmedicinska Anstalt), SHF (Stiftelsen Hästforskning), Svenska Djurskyddsföreningen, Agria Djurförsäkring och från 2020 nu även Ulla Håkansons Stiftelse.