Tro, hopp och hästar

En ny realityserie som lyfter fram hästens välgörande krafter har premiär i slutet av december. I ”Tro, hopp & hästar” får vi lära känna fyra unga människor med hästen som livsstil och passion. Rustade med varsin kamera får vi en exklusiv inblick i deras vardag, följa dem i med- och motgång och se hästarna gör skillnad i deras liv.

wången 140

Vad är det som driver människor som jobbar med hästar i någon form? Ny realityserie ger svar på det. Foto: Carin Wrange

Under hösten 2019 har projektet Gilla Häst aktivt fokuserat på att sprida innehåll som lyfter fram de välgörande hästkrafterna.

– Syftet är att få fler att förstå hur hästen bidrar positivt till samhället och sprida budskapet i vidare cirklar, inte minst utanför den redan frälsta hästsfären, förklarar Karolina Lagerlund som är vd för Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) som står bakom och finansierar satsningen Gilla Häst.

Relation mellan häst och människa

Genom realityserien Tro, hopp & hästar sätts ljus på kraften som finns i relationen mellan häst och människa. I första säsongen möter man fyra personer med koppling till travet och galoppen.
Det är Simon Wall, Matilda Persson, Rebecca Dahlén och Julian McLaren som under en veckas tid har filmat sin vardag i stallet tillsammans med hästarna och händelserna omkring. De berättar personligt och öppenhjärtigt om drömmar, framgångar och motgångar. Avsnitten kommer publiceras via Gilla Hästs sociala kanaler, håll utkik!

Serien smyglanseras fredag den 29/11 kl. 18.30 i samband med ett mingel på Friends Arena under Sweden International Horse Show. Flera av seriens deltagare kommer vara på plats.

 

Presentation av deltagarna:

Rebecca Dahlén

Lovande travkusk och uppfödare. Bor i Julmyra med sambo, proffstränaren Dennis Palmqvist. Rebeccas själv hävdar att hon aldrig varit där hon är idag, om det inte hade varit för hästarna.

– Kan min historia göra att en enda människa väljer hästarna i stället för droger, alkohol eller någon annan väg som inte är bra, då är det värt det, säger Rebecca.

Simon Wall

Ung kille från Bollnäs som föder upp travhästar och har en framgångsrik tävlingshäst i Silver Jossan. Simon har jobbat sig upp inom travsporten med enkla medel och drömmer om att bli en erkänd uppfödare. Han är ett strålande exempel på att det går att lyckas med rätt inställning och stora drömmar.

Julian McLaren

Galopptränare som även arbetar som programledare i travsändningarna. Julian har många tuffa år bakom sig. Hans tidigare sambo led av psykisk ohälsa, och när hans pappa gick bort – fick Julian kliva fram och ta över pappans tränarrörelse.

Matilda Persson

I travet är Matilda en välkänd profil. Som enda kusk i Sverige som är rullstolsburen, sticker hon ut och inspirerar. Matilda jobbar till vardags som hästskötare hos proffstränaren Fredrik Persson.

 

Fakta

För att stärka hästens roll i samhället samt öka attraktiviteten och intresset för hästen, görs satsningen Gilla Häst, med fokus på att dela berättelser ur verkligheten som innehåller magiska möten och välgörande hästkrafter. Satsningen möjliggörs av Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS), mer information på gillahast.se.

 

För ytterligare information:

Jessica Ortiz Bergström, projektledare Gilla Häst
070-760 11 29

Ebba Zettergren, redaktör Gilla Häst
070-761 59 95

Källa:

Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) arbetar för och med den svenska hästnäringen. HNS är en paraplyorganisation med uppdrag att genom kunskap och samverkan långsiktigt stärka och utveckla svensk hästsektor. Detta blir verklighet genom satsningar på bland annat utbildning, hästuppfödning och ungdomsverksamhet. HNS ansvarar också för en hållbar och rationell verksamhet av Hästnäringens Riksanläggningar – Flyinge, Ridskolan Strömsholm och Wången – samt forskning och utveckling via Stiftelsen Hästforskning.

HNS – hästen utvecklar och förenar Sverige

www.hastnaringen.se