Seminarium med fokus på huvudet och hjärnan

Hur funkar en riktig ridhjälm och tips för en säkrare hästvardag? Välkommen till ett spännande säkerhetsseminarium ”Tillsammans gör vi ridsporten säkrare” som hålls på SLU i Uppsala den 18 mars.

flicka-ridhjälm-hästsverige

Har du tänkt på hur din hjärna mår när du har ramlat av hästen och slagit i huvudet? Även ett litet slag mot huvudet kan ge konsekvenser. Om du ramlar av och slår i huvudet ska du ta det lugnt och låta din hjärna vila innan du börjar rida igen.

Margareta Rödén, överläkare ortopedi, ledamot i Svenska Ridsportförbundets Säkerhetsutskott, samt ordförande i SvRF:s fälttävlanskommitté berättar mer om ”Hjärntrappan” – något att fundera på för alla som rider.

Vad kännetecknar en bra och säker hjälm? Vad ska jag tänka på när jag väljer hjälm? Vad säger forskningen? Helena Stigson, forskningsansvarig för idrottsskador hos Folksam, berättar och förklarar.

Det här är ett par av höjdpunkterna i säkerhetsseminariet den 18 mars. Du får ytterligare tips och information hur du på ett enkelt sätt kan säkra upp din hästvardag.

Säkerhetsseminariet den 18 mars  kl 18.00-21.00 är kostnadsfritt och arrangörerna bjuder på kaffe och matig macka. Du behöver anmäla ditt deltagande senast den 14 mars.  Du anmäler ditt intresse till goran.dalin@slu.se

Lokal: Veterinärmedicinskt och husdjursvetenskapligt centrum (VHC), SLU, Ultuna, Ulls väg 26, i Uppsala, samling vid huvudentrén till det ”runda huset”.

Arrangörer av säkerhetsseminariet är SLU (Sveriges lantbruksuniversitet), Folksam, Svenska Ridsportförbundet och Upplands Ridsportförbund.