Nyhet: MASK-appen för häst

SVA (Statens veterinärmedicinska anstalt) lanserar idag en ny webbapp, MASK-appen, som kan laddas ner på webbsidan maskappen.sva.se. Allt för att göra det enklare för hästägare att hålla koll på, följa och få direkta resultat kring hästens träckprov och avmaskningar – in i telefonen.

nya-mask-appen-för-häst-lanseras-idag

Foto/Kollage: iStock/SVA.

Hästägande förenklas genom att analyser kan beställas, svar erhållas och avmaskningar läggas in direkt i mobilen – det beskriver SVA (Statens veterinärmedicinska anstalt) när de idag lanserar MASK-appen, som ska göra träckprov, avmaskning och allt därikring enklare för hästägare.

Tanken är att det år efter år ska gå att spara provtagningar, resultat och avmaskningar på ett och samma ställe – för ett obegränsat antal hästar, stall och hästägare. För att öka sannolikheten för bättre maskstatus i Sverige skickas påminnelser ut när det är dags att ta träckprov: Vår och höst. Även resultat från färdiganalyserade träckprov ska framöver presenteras direkt i appen – som nu går att ladda ner till mobilen via den här länken.

De som vill fortsätta använda pappersremiss kan göra det. Precis som tidigare samlas också resultaten för ett stall i en PDF som stallägare kan dela med hästägare eller sin veterinär eller som kan skrivas ut och sättas upp i stallet.

Läs mer: