Ny satsning på unga ledare inom hästnäringen

För fjärde året i rad startar idag en ny omgång av hästnäringens eget ledarskapsprogram: Hästnäringens Unga Ledare (HUL), med 16 nya talanger. I år tar programmet en ny form och vänder sig till yngre deltagare som förbereds för att gå hela HUL.

Kontor

Ledarskapsprogrammet handlar om att ge dessa unga intresserade personer verktyg för en framtid på olika positioner i hästnäringen. Viktiga delar är nätverkande och kunskaper om hästnäringen, gruppdynamik och ledarskap. Den 4 – 5 april, i samband med Göteborg Horse Show, träffas deltagarna för två utbildningsdagar. 

 

Återväxten av unga engagerade personer till hästnäringens organisationer och verksamhet är oerhört viktigt. Vi ser verkligen hur tidigare deltagare tagit plats och fått möjligheten till en framtid inom vår bransch vilket gör en fortsatt satsning på programmet mycket värdefull, säger Karolina Lagerlund, tf. vd Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS).

 

Efter tidigare deltagares önskan har programmet utvecklats och i år genomförs ett grundprogram, med yngre fokus än tidigare (15 – 21 år). Grundprogrammet ska få in fler ledare i ung ålder och därmed sänka trösklarna samt skapa intresse för engagemang i hästnäringens organisationer. Detta nya grepp har varit positivt och deltagarna kommer i år från fler olika organisationer än tidigare.

 

Jag ser verkligen fram emot detta och tycker det ska bli väldigt spännande dels för att skapa nya kontakter men också för att få höra andra berätta om sina erfarenheter. Min förhoppning är att bli mer påläst om både organisationer och hästnäringen i sin helhet samt att man får en förståelse för andras vardag och utmaningar, säger Emilia Nyström från Islandshästförbundet, deltagare i HUL grundprogram 2019. 

   

Fakta 

Ledarskapsprogrammet HUL är en möjlighet till att skapa gemensamma värdegrunder och verktyg för kommande ledare och beslutsfattare i hästnäringen och dess organisationer. Tidigare deltagare ingår i Nätverket HUL, vars syfte är att stärka dem som grupp och bibehålla kontakten och intresset mellan de som gått utbildningen.

Länk: Läs mer om HUL och tidigare deltagare i programmet

 

För ytterligare information 

Ellinor Fuchs, projektledare HNS 

073-067 48 46 

ellinor.fuchs@hastnaringen.se  

  

Källa: HNS (Hästnäringens Nationella Stiftelse)