HästSverige vinner hållbarhetspris!

HästSverige står som vinnare av hästvärldens Hållbarhetspris 2024! Priset är en utmärkelse av Lövsta Future Challenge och Göteborg Horse Show för hållbar hästnäring och sport, som delas ut till en enskild vinnare.

Motiveringen bakom priset lyder:

– Vi vet att många hästägare använder kunskapssajten HästSverige när man diskuterar foderstater, diskuterar en hästs mående, läser på om nya rön eller bara vill söka kunskap. Jag skulle verkligen önska att ännu fler hittar denna källa till både inspiration och fakta. Dessutom så är allt presenterat på ett tydligt och enkelt sätt som gör det lätt för alla som vill lära sig mer. Nyfikenhet och kunskap är en viktig nyckel till god hästhållning och djurvälfärd och HästSverige gör en otrolig insats”, säger Alexandra Mörner, ordf. i juryn för Hållbarhetspriset och femte generationen av ägarfamiljen bakom Lövsta Stuteri.”

– Det känns fantastiskt att kunskapssajten HästSverige är så uppskattad och nu uppmärksammas på detta sätt! Det är en ära att få företräda alla som bidragit till den värdefulla sajt på ca 800 sidor som vi har idag! Det stora värdet med HästSverige att det är en lättillgänglig källa för alla till faktagranskad kunskap som är byggd på vetenskap och beprövad erfarenhet, säger Anna-Lena Holgersson, ansvarig utgivare för HästSverige.

Välkomna till den fortsatta utveckling av HästSverige – den helt kostnadsfria sajten som ger dig evidensbaserad kunskap om allt kring hästar, från forskare och experter till alla Sveriges hästmänniskor.

Skribent: Lisa Chröisty, redaktör för HästSverige, 2024-02-06.

Läs mer: