Digitala träffar om djurhälsoförordningen

De första digitala träffarna blev fulla och därför ordnar nu Hästföretagarcentrum ett extra tillfälle med en informationsträff om djurhälsoförordningen. Den digitala träffen sker den 11 mars och där informeras det om djurhälsoförordningen som träder i kraft 21 april i år, innan detta datum ska alla hästar registrerats på en hemadress.

Du som vill veta mer om förordningen har chansen att få mer information via digitalt möte.

 

lyfta-hovar-häst-visitation

Alla hästars hemadress ska vara finnas i ett register enligt den djurhälsoförordning som träder i kraft 21 april 2021. Foto: Carin Wrange

Hästnäringen har i ett gemensamt arbete noga följt, bevakat och påverkat utvecklingen av det nya regelverket för smittskydd och smittspårning. Under informationsträffen berättar vi mer om både arbetet och vad som gäller för dig som håller häst. Anna Sundin som lett arbetat med frågan under hela 2020, är en av våra främsta experter på området och håller i träffen.

I mån av tid kommer du som deltar ha möjlighet att ställa frågor om djurhälsoförordningen, vad den innebär och vad som gäller för dig som håller häst. För detaljfrågor eller frågor om registreringsverktyget hänvisar vi även till Jordbruksverkets hemsida och kundtjänst 0771 223 223.

Varmt välkommen den 11 mars kl. 12-13, anmäl dig här.

Träffen är kostnadsfri, du får en länk till mötet ett par dagar innan via mail.

Läs mer om vårt arbete, i intervjuer med Anna Sundin

Del 1

Del 2

Del 3

Läs mer om djurhälsoförordningen hos Jordbruksverket

Källa: HNS (Hästnäringens Nationella Stiftelse)