Besök nya HästSverige

Äntligen kan vi presentera HästSverige i ny version. Vi hoppas du tycker den är både snyggare och bättre. 

IMG_2158(1)_429

Kika in på HästSveriges nya webb som nu är lanserad. Håll dig uppdaterad på senaste nytt inom forskningen. Foto: Carin Wrange

Första versionen av kunskapssajten HästSverige lanserades 21 september 2011. Sedan dess har antalet sidor och funktioner utvecklats och i nuläget finns över 800 sidor som handlar om forskning och kunskap kring häst. Vissa sidor besöks mycket mer än andra, det gäller bland annat foderstatsprogrammet och om hästens näringsbehov. Även våra sidor om hur man bäst tar hand om eventuella sår samt andra typer av skador är ofta sökta.

Målsättningen med HästSverige är att sprida information om forskning, både när det gäller hästen, hästens miljö  och i relation till människan. På HästSverige finns också mycket information om hur hästar ska skötas, om sjukdomar, om hästens användningsråden, om hästen i samhället och mycket, mycket mer.

Vår vision är att HästSverige ska kunna hjälpa dig när det gäller att göra det bästa för din häst. Till exempel vilket foder hästen behöver, vad du kan göra för att minska mängden parasiter eller hur du ska göra för att skydda din häst mot smitta.
Allt detta och mycket mer hittar du på HästSverige.

Använd gärna sökfunktionen för att snabbare hitta rätt! Det pågår löpande flytt av sidor från ”gamla HästSverige” så kanske hittar du inte allt ännu. Men snart!

Varmt välkommen till HästSverige 2.0