Årets Hippocampusdag digital och gratis

Missa inte årets Hippocampusdag som arrangeras av SLU och SVA. Temat för i år är Akut sjuk eller skadad häst – vad gör man? För dig som har egen eller sköter om en häst har du nu verkligen chansen att lära dig mer om detta viktiga område.

Detta år hålls hela Hippocampusdagen digitalt och helt utan kostnad. Det är enbart föreläsarna som finns på plats fredagen 6 november.

hästögon-beskuren 2

Undersökning av hästens ögon görs med särskilda instrument. Om ögonsjukdomar handlar en av föreläsningarna under Hippocampusdagen. Foto: Carin Wrange

Hästen är ett viktigt djurslag för Sveriges lantbruksuniversitets (SLU) och Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA). Hippocampusdagen skapades av SLU och SVA redan 2002 med målsättningen att genom  intressanta och aktuella teman förmedla en del av den kunskap om hästar som finns samlad och fortlöpande tillkommer genom bland annat forskning.
Hippocampusdagen vänder sig främst till yrkesaktiva inom hästsektorn med även övriga hästintresserade är välkomna och i år kommer alltså alla föreläsningar kunna ses helt utan kostnad via länk. Ingen föranmälan krävs.

Under årets Hippocampusdag den 6 november kommer veterinärer med kompetens inom olika områden att föreläsa. Presentationerna ges på svenska.

PROGRAM
09.00 Välkomnande och information Marie Rhodin, Gittan Gröndahl
09.10

 

När hästen blir sjuk eller dör – patologens undersökningsfynd Karin Bernodt

Norbert van de Velde

09.45 Sårskador huden Dylan Gorvy​
10.20 Paus
10.35 Frakturer   Dylan Gorvy​
11.10 Sårskador i mun och hovar Ove Wattle
11.45 HästSverige – en kunskapssajt Carin Wrange
11.55 Ögonskador Lena Ström
12.30 Lunch
13.30 Feber Johan Bröjer
14.05 Årets Hästforskningsprojekt och årets Hedersomnämnande, prisutdelning Mia Adler
14.20 Kolik Katarina Nostell
14.55 Paus
15.15 Det akut sjuka fölet Anna Kendall
15.50 Avslut Marie Rhodin

VILL DU DELTAGA? Vi erbjuder i år endast digitalt deltagande på grund av smittläget i Uppsala län, se länken nedan. Ingen anmälan behövs och deltagandet är kostnadsfritt!

HIPPOCAMPUSDAGENS sida på SLU-webben https://www.slu.se/ew-kalender/2020/11/hippocampus-2020—akut-sjuk-eller-skadad-hast—vad-gor-man/

VARMT VÄLKOMMEN!!

önskar Veterinärmedicinska och Husdjursvetenskapliga fakultetens kommitté för hästfrågor SLU i samverkan med SVA

Källa: SLU och SVA