Träning för hållbarhet och prestation tema för Hippocampusdagen

IMG_9454

2017-08-31

Hästens träning för hållbarhet och prestation blir temat för Hippocampusdagen 2017. De främsta forskarna inom området tar ett helhetsgrepp om träning av häst - oavsett disciplin.

Hippocampusdagen 2017 arrangeras 2 november vid SLU i Uppsala och kommer att bjuda på ett späckat program som kan locka många aktiva inom hästsport.

Förmiddagens program handlar om grundläggande fakta om hästkroppen och dess funktioner, bland annat hur träning påverkar hästens kropp från unghäst till vuxen.

Under eftermiddagen erbjuds olika program fördelat på inriktningarna ridhäst, islandshäst och travhäst med både föreläsningar och praktiska demonstrationer såsom träning på rullmatta, pulsmätning, banunderlag, hullbedömning med mera.

Hippocampusdagen 2017 avslutas med en föreläsning om ny diagnostik att upptäcka ledinflammation, ett komplicerat men mycket spännande område som har stor betydelse för tävlingshästars välfärd.

Se länk för hela programmet och vilka som föreläser. Anmälan till Hippocampusdagen är öppen, sista dag för anmälan 29 september.